menu22

Γρανίτα καρπούζι


Μία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα)
  • 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά.
  • Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου