menu22

H Πιο Εύκολη Τυρόπιτα

Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές και όλες έχουν τη δική τους μαγική και ελληνικότατη χάρη.
Λατρεύω το ίδιο τη χωριάτικη με το σπιτικό φύλλο, την παραδοσιακή με την πλούσια κρέμα και τα πολλά αβγά, την τραγανή με το φύλλο κρούστας, την τεμπελοτυρόπιτα με το κουρκούτι, ακόμη κι αυτή την ανώνυμη που θα ψωνίσω στο δρόμο. Μια ιδιαίτερη αδυναμία, όμως, έχω σ΄αυτήν εδώ, που με δυο μόλις υλικά, γίνεται μέσα σε 15 λεπτά από τη στιγμή που θα λάμψει μέσα σου η πείνα για μια τυρόπιτα- εδώ και τώρα!



Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
  • φέτα σπασμένη σε θρύματα (300-400 γρ. περίπου)

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο-την θέλουμε κρύα για να κόβεται εύκολα χωρίς να λιώνει αλλά και γιατί η κρύα σφολιάτα γίνεται πιο τραγανή στο φούρνο.
  • Απλώνουμε κάθε φύλλο στον πάγκο και χαράζουμε σε φαρδιές λωρίδες περίπου 5 εκατοστών.
  • Πασπαλίζουμε την κάθε λωρίδα κατά μήκος με φέτα και τυλίγουμε σε ρολάκια.
  • Βάζουμε τα ρολάκια σε αντικολλητικό ταψί ή σε κανονικό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει.
  • Τρώμε τις τυρόπιτες αυστηρά ζεστές πριν κρυώσουν!!!
  • Το μπόνους, είναι σοκολατένιο!

Πηγή - Το Πιρούνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου