ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο παγιάρ με κρασί και κάπαρη

Λαχταριστό και εύκολο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και κάπαρη







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό χωρίς κόκαλα , στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ( 2 μεγάλα μισό στήθος )
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σπορέλαιο
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Τα 2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια στη μέση για να κάνει 4 ίσα φιλέτα. Βάζετε κάθε φιλέτο ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Στη συνέχεια χτυπάτε το κοτόπουλο με σφυρί μαγειρικής μέχρι να ανοίξουν.
  • Πασπαλίστε το κάθε φιλέτο με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πανάρετε με αλεύρι.
  • Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 2 λεπτά την πλευρά.
  • Αναποδογυρίζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια εστία για ακόμα 2 λεπτά την πλευρά. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα φιλέτα σε μια πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 2 λεπτά . Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύετε για άλλο 1 1/2 λεπτό. Προσθέστε την κάπαρη και την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την εστία.
  • Αμέσως χύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με ρύζι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου