menu22

Γραβιέρα Κρήτης σε ζύμη πατάτας με μέλι και ούζο

Μία συνταγή για ένα λαχταριστό ορεκτικό που δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα τραπέζι.
.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 10΄, Αναμονή 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 6 φέτες γραβιέρα Κρήτης (παλαιωμένη), λεπτοκομμένες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη ζύμη πατάτας
  • 125 γρ. πουρέ πατάτας (σφιχτό)
  • 125 γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 425 γρ. αλεύρι πολυτελείας
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 170 γρ. νερό χλιαρό
  • 175 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι

Για το σερβίρισμα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • σουσάμι μαύρο

Eκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου με τον πουρέ, το αλάτι και το θυμάρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα των αλεύρων. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. 
  • Προσθέτουμε στο τέλος και το λάδι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου. Ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
  • Κόβουμε σε 6 κομμάτια, κλείνουμε ένα κομμάτι τυρί σε ένα κομμάτι ζύμης, ενώνοντας καλά τις άκρες του. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ούζο. 
  • Σερβίρουμε τα πιτάκια με το μέλι και πασπαλισμένα με το μαύρο σουσάμι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου