
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο (για τα φύλλα)
- 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1κ.γ. ξερό
- 250 γρ. μανούρι σπασμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
- 2 αβγά
- 1 φλ. γάλα
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι. Αλατίζουμε. Ανακατεύοντας συχνά, αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να καραμελλώσουν, για 15-20 περίπου λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Αλείφουμε με βούτυρο τη βάση της τάρτας, στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Δεν ξεχνάμε και τα τειχώματα, που θα τα γυρίσουμε ωραία σε έναν στρογγυλό κόθρο, που επίσης θα βουτυρώσουμε.
- Απλώνουμε πάνω στη βάση ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το μανούρι.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με το γάλα πολύ καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Πηγή - Το Πιρούνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου