
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- Tα ¾ από ένα πακέτο σπαγγέτι
- 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους.
- Στραγγίζουμε ελαφρά τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.
- Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
- Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
- Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.
Πηγή - Το Πιρούνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου