menu22

Τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια

Τηγανιά κοτόπουλου με πολύχρωμα λαχανικά.







Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
  • οι κορφές από 1 ματσάκι τρυφερά σπαράγγια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Τότε ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να ροδίσουν, για περίπου 3 - 4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, να βγάλουν τα αρώματά τους. Βάζουμε και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω τους κύβους φέτας.

Στο ποτήρι μας
  • Ένα αρωματικό ξηρό κρασί, όπως ένα Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου