ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικο τηγανιτό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά

Μία πικάντικη συνταγή συνταγή στο τραπέζι σας.








Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. γαρίδες ψίχα
  • 1 συσκευασία Knorr Risonatto Rizi Bizi
  • 100 γρ. σάλτσα sweet chilli Knorr Asia
  • 1 αυγό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 6 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 κ. γλ. μαυροσούσαμο
  • πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
  • Μαγειρεύουμε το Risonatto Rizi Bizi σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ρίχνοντας από την αρχή τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει το Risonatto πολύ καλά και να γίνει σπυρωτό.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το καβουρδισμένο σησαμέλαιο σαν ομελέτα.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι και το θερμάνουμε καλά. Τηγανίζουμε την ομελέτα και όταν αρχίσει να δένει τη σπάμε με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να γίνει κομμάτια.
  • Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μαγειρεμένο Risonatto και το σοτάρουμε ελαφρά.
  • Τέλος, σερβίρουμε το ρύζι μέσα σε μπολ γαρνιρισμένo με το μαύρο σουσάμι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σάλτσα sweet chilli στην ποσότητα της αρεσκείας μας.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου