ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμάρι γεμιστό ψητό

Λαχταριστό καλαμάρι για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.












Συνταγή : Έφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια μέτρια φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για τη γέμιση
  • Τα ψιλοκομμένα πλοκάμια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2κουτ. γλυκού θρούμπι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια, και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Πολτοποιούμε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε με τα πλοκάμια και γεμίζουμε τα καλαμάρια. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 8 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα, την πάπρικα, τη ρίγανη και το θρούμπι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Κόβουμε τα καλαμάρια σε λωρίδες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου