ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με κουκουνάρι & αυγά στραπατσάδα


Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλτις
  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες (προαιρετικά)
  • 6 στύμονες ζαφορά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 2 κούπες νερό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 3 αβγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • Φύλλα ρόκας
  • Φλοίδες γραβιέρας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη με τη φλούδα, την πιπεριά κομμένη και το νερό. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και τη ζαφορά. 
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, χωρίς ανακάτεμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και γάλα. 
  • Τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν στραπατσάδα.
  • Σερβίρουμε το πιλάφι με την στραπατσάδα. 
  • Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και φλοίδες γραβιέρας. Γαρνίρουμε με πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο.

Ημέρα προβολής 6/2/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου