Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλτις
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες (προαιρετικά)
- 6 στύμονες ζαφορά
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 2 κούπες νερό
- Αλάτι-Πιπέρι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 3 αβγά
- 3 κ.σ. γάλα
- Φύλλα ρόκας
- Φλοίδες γραβιέρας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη με τη φλούδα, την πιπεριά κομμένη και το νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και τη ζαφορά.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, χωρίς ανακάτεμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και γάλα.
- Τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν στραπατσάδα.
- Σερβίρουμε το πιλάφι με την στραπατσάδα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και φλοίδες γραβιέρας. Γαρνίρουμε με πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ημέρα προβολής 6/2/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου