Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 1 πορτοκάλι το χυμό του και ακόμη ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 15 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.
- Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει.
- Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα κρεμμύδια.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα πορτοκαλιού που φτιάξαμε και καλύπτουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου