ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού

Δώστε άρωμα πορτοκαλιού στις μπριζόλες σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 40'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 πορτοκάλι το χυμό του και ακόμη ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. 
  • Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. 
  • Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει. 
  • Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τις μπριζόλες με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα κρεμμύδια. 
  • Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα πορτοκαλιού που φτιάξαμε και καλύπτουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου