ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιροσκί με πατάτες και αβγά


Πιροσκί που θα ενθουσιάσει μικρούς μεγαλους








~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • αλάτι

Για τη γέμιση
  • 4 πατάτες μεγάλες βρασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ρίχνουμε σε μπολ το χλιαρό νερό, πασπαλίζουμε με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
  • Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά περίπου. 
  • Σοτάρουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν καλά. 
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστούν με τα κρεμμύδια. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και τα αβγά, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Παίρνουμε μία κουταλιά από τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια σαν φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας για να μην κολλάει. 
  • Γεμίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα πατάτας, κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το ζυμάρι. 
  • Τοποθετούμε τα πιροσκί σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, σε σειρά και με μικρή απόσταση ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν. 
  • Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγες σταγόνες κρύο νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips:
Τα πιροσκί έχουν καταγωγή από τη Ρωσία. 
Οι Πόντιοι τα ονομάζουν πισία ή περεσκία και αποτελούν βασική λιχουδιά της γευστικής τους παράδοσης. 
Τα πιροσκί γίνονται με πολλών ειδών γεμίσεις, όπως λουκάνικο, κιμά, τυριά, λάχανο, παντζάρι κ.λπ.  Μπορείτε, επίσης αν θέλετε να τα τηγανίσετε χωρίς να τα αλείψετε με αβγό.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ

Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου