ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και καπνιστό σολομό


Λαχταριστό πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση για όλες τις ώρες


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
  • 350 γραμμάρια ντομάτες
  • 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. 
  • Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα νοτμάτας αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
  • Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου