Επειδή δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε κανένα γλυκό με σοκολάτα!
Υλικά
Για τη μούς:
Για την κορυφή:
Πηγή - cookbox.gr
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, αναμονή 1 ώρα στο ψηγείο.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 12 μπισκότα Oreo cookie Double cream ή απλά θρυμματισμένα
- 30 γρ. βούτυρο
- 320 ml. κρέμα γάλακτος για τη μούς και 160 ml. για το γαρνίρισμα
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη για τη μούς και 20 γρ. για το γαρνίρισμα
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. κακάο
- 7 κ.σ. nutella
Εκτέλεση
Για τη βάση: - Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ποτήρια για γλυκό και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε τη μούς.
Για τη μούς:
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε 45 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. κακάο.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε το τυρί κρέμα με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη nutella και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε το μισό απο αυτό το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το άλλο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα της nutella και ανακατεύουμε και πάλι.
- Βγάζουμε τα ποτήρια με τη βάση απο το ψυγείο και μοιράζουμε τη μούς σε αυτά.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Για την κορυφή:
- Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει ακόμη το μίγμα.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα ποτήρια και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια αν θέλουμε και φλούδες σοκολάτας.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου