Από την Chef Αγγελική Ξυκομηνού
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 τεμάχια
Για τη ζύμη:- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ½ ποτήρι νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 κρεμμύδι
- ¼ ματσ. δυόσμο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Μαυροκούκι
- Σουσάμι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
- Το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και το δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
- Τα ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε τη ζύμη εύπλαστη.
- Την μοιράζουμε σε ίσια κομμάτια και στο μέγεθος που θέλουμε.
- Αλευρώνουμε τα κομμάτια της ζύμης και αρχίζουμε να τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με πλάστη μεσαίου μεγέθους.
- Παίρνουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και την απλώνουμε μέχρι τη μέση του φύλλου που έχουμε ανοίξει.
- Αρχίζουμε να τυλίγουμε όπως κάνουμε με τις στριφτόπιτες, σε ρολό και μετά σαν σαλιγκάρι.
- Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο, τη ζύμη με νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, και αφήνουμε τις πίτες να ψηθούν για 40 περίπου λεπτά.
Ημέρα προβολής 4/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου