Μία κλασική συνταγή στο τραπέζι σας.
Συνταγή :
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15 λεπτά, ψήσιμο 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1500 γρ
- 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2 κύβοι κότας
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (ή μια κ.γ. ξερή)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τριγύρω τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε ροδέλες.
- Σε ένα γουδί λειώνουμε τους κύβους με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού , τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολυμιξεράκι).
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη μαρινάδα.
- Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη ξερή ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230˚ για μία ώρα.
Tips:
- Προσθέστε στη μαρινάδα χυμό από πορτοκάλι, λευκό κρασί, μουστάρδα.
- Αντικαταστήστε τις μισές πατάτες με καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες και λίγα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα.
Πηγή - Knorr.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου