Μινι κις λορεν για όλες τις ώρες
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 1 φύλλο ζύμης κουρού
- 4 αβγά
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Xτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 ατομικές ταρτιέρες.
- Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας.
- Στρώνουμε μέσα το φύλλο, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού-μπέικον και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου