ΜΕΝΟΥ

Pages

Μικρές κις λορέν


Μινι κις λορεν για όλες τις ώρες








Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 4 αβγά
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Xτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 ατομικές ταρτιέρες.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας.
  • Στρώνουμε μέσα το φύλλο, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού-μπέικον και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου