ΜΕΝΟΥ

Pages

Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο και αμύγδαλα

Μία φανταστική συνταγή ζυμαρικών στο πιάτο σας.


Χρόνος Προετοιμασίας 30'







 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λιαστή ντομάτα 1/2 φλ.τσ. κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 450 γρ. φαρφάλες
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε 2 κ.σ. λάδι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλντέντε. 
  • Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το ζωμό που βράσανε. 
  • Βάζουμε τις φαρφάλες σε ένα μπόλ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Αφαιρούμε τα αμύγδαλα απο το τηγάνι τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 8 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μίγμα ξυδιού που φτιάξαμε. 
  • Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τις φαρφάλες, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε τις φαρφάλες με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τα αμύγδαλα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου