Μία φανταστική συνταγή ζυμαρικών στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- λιαστή ντομάτα 1/2 φλ.τσ. κομμένες σε λεπτές φέτες
- 450 γρ. φαρφάλες
- 4 κ.σ. αμύγδαλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε 2 κ.σ. λάδι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλντέντε.
- Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το ζωμό που βράσανε.
- Βάζουμε τις φαρφάλες σε ένα μπόλ και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαιρούμε τα αμύγδαλα απο το τηγάνι τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 8 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μίγμα ξυδιού που φτιάξαμε.
- Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τις φαρφάλες, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε τις φαρφάλες με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τα αμύγδαλα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου