Λαχταριστή και πλούσια ομελέτα για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 2 ασπράδια
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- 100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
- 100 γραμμάρια ροκφόρ
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 8 ολόκληρα αβγά
- 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- Μπέικον ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες.
- Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου