ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζύμη για κρέπες του Γιάννη Λουκάκου


Βασική συνταγή για κρέπες από τον Γιάννη Λουκάκο


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 κρέπες
  • 360 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. αυγά
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • βούτυρο για το τηγάνι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 
  • Σουρώνουμε σε σήτα.
  • Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες.
  • Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα. 
  • Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. 
  • Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. 
  • Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη.
  • Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. 
  • Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.


Πηγή - yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου