Βασική συνταγή για κρέπες από τον Γιάννη Λουκάκο
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 κρέπες
- 360 γρ. γάλα
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. αυγά
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 5 γρ. αλάτι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- βούτυρο για το τηγάνι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Σουρώνουμε σε σήτα.
- Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες.
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα.
- Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του.
- Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
- Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη.
- Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα.
- Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Πηγή - yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου