Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 5 γρ. ζάχαρη
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 480 ml. ηλιέλαιο ή και περισσότερο
- 180 γρ. ξινόγαλο
- 2 αυγά
- 4 λουκάνικα hot dog
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλο.
- Μεταφέρουμε το μίγμα, στο μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Μεταφέρουμε το χυλό σε μια κανάτα χωρίς καπάκι.
- Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια για σουβλάκια.
- Βάζουμε το αλέυρι για το πανάρισμα σε ένα πιάτο.
- Περνάμε κάθε ξυλάκι με το λουκάνικο απο το αλέυρι και αμέσως το βουτάμε στον χυλό.
- Στο μεταξύ βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα ή στη φριτέζα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βυθίζουμε τα παναρισμένα λουκάνικα στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο χυλός.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα ή κάποια άλλη sauce της αρεσκείας μας.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου