¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αντωνία Παπακωνσταντίνου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 450 γρ. κατεψυγμένα φασόλια χάνδρες Ifantis
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- Για τη σάλτσα
- ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ.σκόρδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pumarro
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- Φλούδα πορτοκαλιού
- Αλάτι- πιπέρι
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις χάνδρες, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κότας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι τριμμένο και το κοκκινοπίπερο και σωτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την κέτσαπ.
- Το ξαναβάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε τις φλούδες από πορτοκάλι και σβήνουμε με το κρασί.
- Το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, χωρίς πολλά υγρά και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαργαρίνη με βούτυρο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου