ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για να φτιάξετε σοκολατάκια



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό γλυκόπικρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένο (περίπου 3 φλιτζάνια)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau ή Grand Marnier
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι μικρό
  • 1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τοποθετήστε ένα μέτριο τηγάνι και γέμισαν με περίπου 1 ίντσα του νερού σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράζει.
  • Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μέσο μπολ από γυαλί ή μέταλλο και να ρυθμίσετε το μπολ πάνω (μπέν μαρί) το νερό που σιγοβράζει.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα είναι ομαλή και λιωμένο, περίπου 8 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη φωτιά, προσθέτουμε μαρμελάδα, λικέρ, και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε σε ένα πιάτο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο, περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες.
  • Μόλις γίνει το μείγμα στερεό, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνεται το μείγμα και κάνετε μπάλες μικρές.
  • Ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας για να δημιουργήσετε ομαλές τρούφες γύρο, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ganache.
  • Τοποθετείτε τη σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο και τρούφες ρολό στη σκόνη στο παλτό, τινάζοντας ότι περισσεύει. Βάζετε στο ψυγείο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου