Ζουμερό και θαλασσινό ορεκτικό για να το συνοδέψτε μαζί με το ούζο σας
Πηγή - sidagi.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
- 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 Πρέζα από αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1 Πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
- 1 κιλό ντομάτες
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τοποθετήστε το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κόψτε το σε μπουκιές.
- Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα
- Προσθέστε το καλαμάρι και το λευκό κρασί. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέστε την κάπαρη, το μαϊντανό και ντομάτες σταφυλιών και μαγειρέψτε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και πολύ από το υγρό έχει εξατμιστεί.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου