¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 30 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 240 ml. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τα κομμάτια του μπρόκολου σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπρόκολο.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το μπρόκολο και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
- Μόλις πάρει βράση η σούπα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα υλικά για 20 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα,το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
- Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Πηγή - cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου