Μία φανταστική συνταγή από τον Στέλιο Καλαθά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 ποτήρια
***Μπορούμε να πολτοποιήσουμε μερικά μύρτιλα και να τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, για να αλλάξει χρώμα.
***Προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό.
Hμέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 ποτήρια
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 4-5 κ.σ. λικέρ τριαντάφυλλο
- ½ ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. μύρτιλα ή βατόμουρα
- 20 μπισκότα πτι μπερ
- 1 τριαντάφυλλο κόκκινο
- Φύλλα δυόσμου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ τριαντάφυλλο.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε 3-4 κομμάτια και τα μοιράζουμε στα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό.
- Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα με ένα κορνέ και τοποθετούμε τα ποτήρια στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.
- Όταν παγώσει πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα, βατόμουρα και μύρτιλα.
- Διακοσμούμε με κόκκινα ροδοπέταλα και φυλλαράκια δυόσμου.
***Μπορούμε να πολτοποιήσουμε μερικά μύρτιλα και να τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, για να αλλάξει χρώμα.
***Προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό.
Hμέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου