Χρόνος Προετοιμασίας 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 2 φύλλο σφολιάτα
- 70 γρ. ξινόγαλο
- 10 κ.γ. μαγιονέζα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 70 γρ. τυρί Monterey Jack τριμμένο
- 60 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους κομμένες στη μέση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικά χαρτάκια σε 12 ειδικές θήκες για muffins.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξινόγαλο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τις πιπεριές, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Βάζουμε μια κουταλιά απο το μίγμα που φτιάξαμε σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας και το τοποθετούμε στη θήκη για τα muffins.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου