ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά muffins με ελιές, τυρί και πιπεριά

Μία λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους

Χρόνος Προετοιμασίας 20΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 2 φύλλο σφολιάτα
  • 70 γρ. ξινόγαλο
  • 10 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 70 γρ. τυρί Monterey Jack τριμμένο
  • 60 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους κομμένες στη μέση


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικά χαρτάκια σε 12 ειδικές θήκες για muffins.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξινόγαλο. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα. 
  • Προσθέτουμε τις ελιές, τις πιπεριές, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  • Βάζουμε μια κουταλιά απο το μίγμα που φτιάξαμε σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας και το τοποθετούμε στη θήκη για τα muffins.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου