Χρόνος Προετοιμασίας 10'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- ψωμί για τοστ 4 φέτες
- 2 φέτες τυρί του τοστ
- 15 γρ. βούτυρο
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 80 ml. γάλα
- 2 αυγά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. ζάχαρη άχνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Παίρνουμε 2 φέτες απο το ψωμί και καλύπτουμε με μια φέτα τυρί την καθεμιά.
- Καλύπτουμε τις 2 φέτες με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού ώστε να φτιάξουμε 2 σάντουιτς.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε το κάθε σάντουιτς στο μίγμα του αυγού και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ρουφήξουν το μίγμα.
- Βάζουμε τα σάντουιτς στο καυτό βούτυρο και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το σάντουιτς.
- Βγάζουμε τα σάντουιτς απο το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση διαγωνιώς.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου