Μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή δεκατιανό, σαν ορεκτικό ή αν θέλετε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για 2-4 άτομα
- 8 φέτες πολύσπορου ψωμιού
- 300 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 1 πακέτο τυρί cottage
- ½ ματσάκι άνηθος
- φύλλα πράσινης σαλάτας
- Φύλλα μαρουλιού
- 1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά τα φύλλα της πράσινης σαλάτας.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί cottage, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα της σαλάτας, τα φύλλα μαρουλιού και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί cottage.
- Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το cottage.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου