Μία σαλάτα βραστών λαχανικών από την Ελένη Ψυχούλη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σος ταχινιού:
Για τη σος ταχινιού:
Πηγή - Chef On Air \ Ημέρα προβολής 6/2/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 10 μπουκετάκια μπρόκολου
- 3 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 1 σελινόριζα
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 100 γρ. ανθότυρο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σος ταχινιού:
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 2 λεμόνια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1/2 φλ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε χοντροκομμένα τα κολοκύθια και τα βάζουμε στον ατμό ή τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, κόβουμε ακανόνιστα την πατάτα και τη σελινόριζα.
- Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα βάζουμε μέσα στη σαλατιέρα και αλατίζουμε.
Για τη σος ταχινιού:
- Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, 2-3 φλούδες λεμόνι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε και προσθέτουμε το μέλι.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και κόβουμε το ανθότυρο σε κύβους.
- Προσθέτουμε στα λαχανικά το ανθότυρο και τη σος ταχινιού.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πηγή - Chef On Air \ Ημέρα προβολής 6/2/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου