Με απλά και εύκολα υλικά φτιάξτε σπιτικά μάφινς με στυλ και γεύση black forest!
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 200 γραμμάρια κερασάκια από γλυκό του κουταλιού
- 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
- 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές κακάο
- 150 γραμμάρια μερέντα
- 1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
- 1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ξινόγαλα
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 150 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου.
- Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι.
- Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
- Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι.
- Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
- Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, τα κερασάκια καθαρισμένα χωρίς το σιρόπι, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
- Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
- Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
- Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση των μάφινς.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος για 7 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Στη συνέχεια παίρνουμε την μαρμελάδα και με μια σπάτουλα ενώνουμε με την σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ.
- Στη συνέχεια αφού έχουν κρυώσει αρκετά τα muffins με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε 2 εκ. πάχος ίσα ίσα τα καπάκια τους και με το κορνέ τα γεμίζουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
- Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου