Λαχταριστοί και αφράτοι πατατοκεφτέδες για ένα πλούσιο ορεκτικό
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- Ένα κιλό πατάτες
- 150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 καρότα τριμμένα
- Τρία αυγά
- Φρυγανιά
- Ένα κρεμμύδι
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να λιώσουν για περίπου 25 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τις πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρές μπάλες.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με τρεις κουταλιές νερό και περνάμε τις κροκέτες από τα ασπράδια, μετά από φρυγανιά και τέλος τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου