ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκροκέτες με καρότο

Λαχταριστοί και αφράτοι πατατοκεφτέδες για ένα πλούσιο ορεκτικό


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • Ένα κιλό πατάτες
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • Τρία αυγά
  • Φρυγανιά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να λιώσουν για περίπου 25 λεπτά. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τις πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν. 
  • Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρές μπάλες.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τρεις κουταλιές νερό και περνάμε τις κροκέτες από τα ασπράδια, μετά από φρυγανιά και τέλος τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου