Λαχταριστό και ζουμερό ψαράκι στο φούρνο για το μεσημεριανό σας
Πηγή - sidagi.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
- Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ.
- Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
- Ανακατέψτε το τζίντζερ με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
- Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.
Πηγή - sidagi.gr
Οκ
ΑπάντησηΔιαγραφή