ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπούνι στο φούρνο με τζίντζερ και μυρωδικά

Λαχταριστό και ζουμερό ψαράκι στο φούρνο για το μεσημεριανό σας



 





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
  • Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. 
  • Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι. 
  • Ανακατέψτε το τζίντζερ με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
  • Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr

1 σχόλιο: