Μία φανταστική πουτίγκα από την Mελίνα Σελάλμα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Ημέρα προβολής 6/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 300 γρ. χυλοπίτες με κακάο
- 1 φλ. γάλα άπαχο
- 4 αβγά
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο
- Μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Σοκολάτα κουβερτούρα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις χυλοπίτες με κακάο σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά από την ώρα έναρξης του βρασμού τους. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και τη ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε, για να δέσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Μετά απο 4 λεπτά αφαιρούμε τη σοκολατένια κρέμα από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στις χυλοπίτες.
- Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν οι χυλοπίτες με τη σοκολατένια κρέμα της πουτίγκας.
- Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
- Ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και ξύσμα από πορτοκάλι.
Ημέρα προβολής 6/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου