ΜΕΝΟΥ

Pages

Νούντλς με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα εξωτικό πιάτο στο τραπέζι σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 20'

~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 230 γρ. νουντλς ρυζιού
  • 5 ml. σουσαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • φρέσκο κόλιανδρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. chili sauce
  • 12 κ.γ. teriyaki sauce
  • 3 κ.σ. φιστίκια αράπικα χοντοκομμένο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. 
  • Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα νούντλς. Βράζουμε τα νούντλς μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα γουόκ. 
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 
  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά για 10 δεύτερα και προσθέτουμε την teriyaki sauce, το χυμό του λεμονιού και την chili sauce. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισό περίπου λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα νούντλς, τους ξηρούς καρπούς και τον κόλιανδρο.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου