Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 230 γρ. νουντλς ρυζιού
- 5 ml. σουσαμέλαιο
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 30 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- φρέσκο κόλιανδρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. chili sauce
- 12 κ.γ. teriyaki sauce
- 3 κ.σ. φιστίκια αράπικα χοντοκομμένο
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα νούντλς. Βράζουμε τα νούντλς μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα γουόκ.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά για 10 δεύτερα και προσθέτουμε την teriyaki sauce, το χυμό του λεμονιού και την chili sauce.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισό περίπου λεπτό.
- Προσθέτουμε τα νούντλς, τους ξηρούς καρπούς και τον κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου