ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με μαραθόσπορο, baby πατάτες και κρεμμύδια

Μία σούπερ πρόταση για το μεσημεριανό σας.


Χρόνος Προετοιμασίας 40'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 450 γρ. πατάτες baby κομμένες στα 4
  • 2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Βάζουμε το μαραθόσπορο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τον καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του,περίπου 4 λεπτά. 
  • Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην καεί. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε το μαραθόσπορο να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το μαραθόσπορο με το σκόρδο,την πάπρικα και 30 ml. απο το λάδι.
  • Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπόλ και τις αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το μίγμα του μαραθόσπορου και φροντίζουμε να καλύψει καλά τις μπριζόλες και απο τις 2 πλευρές. 
  • Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει ,σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και προσθέτουμε το μαιντανό και το ξύδι. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά πρίν σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου