Μία σούπερ πρόταση για το μεσημεριανό σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 4 κ.γ. μαραθόσπορο
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 450 γρ. πατάτες baby κομμένες στα 4
- 2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζουμε το μαραθόσπορο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τον καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του,περίπου 4 λεπτά.
- Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην καεί.
- Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε το μαραθόσπορο να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το μαραθόσπορο με το σκόρδο,την πάπρικα και 30 ml. απο το λάδι.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπόλ και τις αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές.
- Προσθέτουμε το μίγμα του μαραθόσπορου και φροντίζουμε να καλύψει καλά τις μπριζόλες και απο τις 2 πλευρές.
- Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει ,σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και προσθέτουμε το μαιντανό και το ξύδι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά πρίν σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου