ΜΕΝΟΥ

Pages

Muffins με τσένταρ, γιαούρτι και sour cream

Ενα ορεκτικό για όλες τις ώρες


Χρόνος Προετοιμασίας 35'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 άτομα
  • 480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 80 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • σχοινόπρασο 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • sour cream 2 φλ.τσ.




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε αντικολλητικά χαρτάκια σε 24 ειδικές θήκες για muffins.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τυρί με το αλεύρι και το σχοινόπρασο.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη sour cream, το γιαούρτι και το βούτυρο. 
  • Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. 
  • Προσθέτουμε τμηματικά τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και να προκύψει η ζύμη.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα muffins και να φουσκώσουν.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου