Ένας συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά που θα σας ξετρελάνει από την Mελίνα Σελάλμα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 300 γρ. χυλοπίτες χωρίς λακτόζη με γεύση κουρκουμά
- 300 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος
- 100 γρ. τόνο στραγγισμένο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
- ½ φλ. νερό από τις χυλοπίτες
- 1/4 ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
- Αλάτι- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά από την ώρα έναρξης του βρασμού τους.
- Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τις σουρώνουμε.
- Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη του κουρκουμά με μια κουταλιά ζωμό από τις χυλοπίτες και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το μείγμα στις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομματάκια, σβήνουμε τη φωτιά και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό και πιπέρι.
Πηγή - Chef On Air \ Ημέρα προβολής 6/2/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου