ΜΕΝΟΥ

Pages

Θαλασσινές χυλοπίτες


Ένας συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά που θα σας ξετρελάνει από την Mελίνα Σελάλμα








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 300 γρ. χυλοπίτες χωρίς λακτόζη με γεύση κουρκουμά
  • 300 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 100 γρ. τόνο στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • ½ φλ. νερό από τις χυλοπίτες
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
  • Αλάτι- πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά από την ώρα έναρξης του βρασμού τους.
  • Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τις σουρώνουμε.
  • Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο.
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη του κουρκουμά με μια κουταλιά ζωμό από τις χυλοπίτες και τη μουστάρδα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομματάκια, σβήνουμε τη φωτιά και τον προσθέτουμε στο μείγμα. 
  • Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό και πιπέρι.


Πηγή - Chef On Air \ Ημέρα προβολής 6/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου