Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 790 ml ζωμό κότας
- 2 κονσέρβες άσπρα φασόλια
- 790 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,την πιπεριά και το σέλερι.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
- Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κάψουμε τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι, την πάπρικα, το τσίλι, τα φασόλια και τις ντομάτες.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
- Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με το blue cheese.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου