Πίτα για τους λάτρεις του πράσου
Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 4 πράσα καθαρισμένα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 3 αυγά
- 240 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 10 ml ούζο προαιρετικά
- 60 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει.
- Κόβουμε τα πράσα στη μέση, κατά μήκος και έπειτα σε λεπτά μικρά κομμάτια.
- Αφήνουμε τα κομμάτια του πράσου να μουλιάσουν σε ένα μπόλ με νερό ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν χώμα που υπάρχει στο εσωτερικό τους.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξύσμα του λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι.
- Προσθέτουμε και το ούζο αν το χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα πράσα και περιχύνουμε με το μίγμα του αυγού. Πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε την quiche για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πρίν σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου