ΜΕΝΟΥ

Pages

Quiche με πράσο και φέτα



Πίτα για τους λάτρεις του πράσου


Χρόνος Προετοιμασίας 60'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 πράσα καθαρισμένα
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 3 αυγά
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 ml ούζο προαιρετικά
  • 60 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει.
  • Κόβουμε τα πράσα στη μέση, κατά μήκος και έπειτα σε λεπτά μικρά κομμάτια. 
  • Αφήνουμε τα κομμάτια του πράσου να μουλιάσουν σε ένα μπόλ με νερό ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν χώμα που υπάρχει στο εσωτερικό τους. 
  • Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξύσμα του λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι. 
  • Προσθέτουμε και το ούζο αν το χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα πράσα και περιχύνουμε με το μίγμα του αυγού. Πασπαλίζουμε με τη φέτα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε την quiche για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πρίν σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου