Χρόνος Προετοιμασίας 10'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- φασκόμηλο 1 φλ.τσ.
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
- 180 ml. ελαιόλαδο
- 8 ψωμί για τοστ ή ψωμί της αρεσκείας σασ
- 100 γρ. τσένταρ σε φέτες
- 15 γρ. βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Για να φτιάξουμε το πέστο:
- Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα φυστίκια και το χυμό του λεμονιού.
- Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
- Η δοσολογία που δίνουμε για το πέστο, φτιάχνει 1 φλ.τσ. Εμείς απο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε 1 κ.σ. για κάθε σάντουιτς.
- Παίρνουμε μια φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με 1 κ.σ. περίπου απο το πέστο που φτιάξαμε.
- Η ποσότητα εξαρτάται και απο το πόσο πέστο θέλουμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε.
- Καλύπτουμε το πέστο με μια φέτα τυρί. Κλείνουμε το σάντουιτς με μια φέτα ψωμί την οποία αλείφουμε με λίγο βούτυρο ώστε να πάρει χρώμα όταν ψηθεί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
- Ψήνουμε στην τοστιέρα για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το ψωμί.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου