ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με τσένταρ και πέστο απο φασκόμηλο και φυστίκι Αιγίνης



Μία ιδιαίτερη γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

Χρόνος Προετοιμασίας 10'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • φασκόμηλο 1 φλ.τσ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
  • 180 ml. ελαιόλαδο
  • 8 ψωμί για τοστ ή ψωμί της αρεσκείας σασ
  • 100 γρ. τσένταρ σε φέτες
  • 15 γρ. βούτυρο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Για να φτιάξουμε το πέστο:
  • Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα φυστίκια και το χυμό του λεμονιού. 
  • Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. 
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
  • Η δοσολογία που δίνουμε για το πέστο, φτιάχνει 1 φλ.τσ. Εμείς απο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε 1 κ.σ. για κάθε σάντουιτς.
  • Παίρνουμε μια φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με 1 κ.σ. περίπου απο το πέστο που φτιάξαμε. 
  • Η ποσότητα εξαρτάται και απο το πόσο πέστο θέλουμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε. 
  • Καλύπτουμε το πέστο με μια φέτα τυρί. Κλείνουμε το σάντουιτς με μια φέτα ψωμί την οποία αλείφουμε με λίγο βούτυρο ώστε να πάρει χρώμα όταν ψηθεί.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
  • Ψήνουμε στην τοστιέρα για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το ψωμί.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου