Χρόνος Προετοιμασίας 45'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 1200 γρ. πατάτες baby κομμένες στη μέση
- 120 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι χοντροσπασμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην πρώτη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπόλ και τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Βγάζουμε τις πατάτες απο το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες ώστε να πάει παντού το τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Βγάζουμε τις πατάτες απο το φούρνο και τις βάζουμε σε ένα μπόλ .
- Προσθέτουμε το μαιντανό, το χυμό του λεμονιού και τους κόκκους του κόκκινου πιπεριού.
- Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού λίγο πρίν σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου