Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, σπιτικό Caesar dressing συνοδευμέναμε μοσχαρίσια μπριζόλα, blue cheese, μπέικον και κρουτόν. Ένα νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες.
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ. περίπου
- 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- Αλάτι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
- 1/4 κ.σ. Worcestershire sauce
- 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 120 γρ. κρουτόν
- 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
- 3 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βγάζουμε τη μπριζόλα απο το ψυγείο, την βάζουμε σε μια πιατέλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
- Αφήνουμε την μπριζόλα λίγο να ξεκουραστεί και έπειτα την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν.
- Στο μεταξύ βάζουμε το αυγό να βράσει για 5-6 περίπου λεπτά απο τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό ώστε να γίνει σφηχτό.
- Βγάζουμε το αυγό απο το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αλείφουμε τη μπριζόλα, με το μίγμα των μπαχαρικών, και απο τις 2 πλευρές.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μπριζόλα και την μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά απο κάθε πλευρά.
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε το αυγό που βράσαμε και κρατάμε μόνο τον κρόκο. Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπόλ και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο,τη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε τμηματικά το λάδι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
- Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μπόλ σερβιρίσματος και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε τις φέτες της μπριζόλας, τη ντομάτα, το μπέικον, το blue cheese και τα κρουτόν.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου