ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και κρεμμύδι

Λαχταριστή σαλάτα με φρούτα και λαχανικά εποχής


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 2 αβοκάντο όριμα αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. 
  • Στραγγίζετε και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.
  • Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. 
  • Ανακατέψτε το αβοκάντο, κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Προσθέστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. 
  • Ανακατέψτε το ξύδι, το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου