Χοιρινό λεμονάτο από την Chef Αντωνία Παπακωσταντίνου
Ημέρα προβολής 3/2/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 3/2/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 800 γρ. χοιρινή σπάλα
- ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κόκκους μουστάρδας
- 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 1 ποτήρι του νερού ξανθιά μπύρα
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- φλούδες λεμονιού
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Θυμάρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Χτυπάμε τους κόκκους μουστάρδας στο μούλτι ή στο γουδί για να γίνουν σκόνη.
- Κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε μικρά καρεδάκια.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τους κόκκους μπαχάρι με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε καλά, μέχρι να κάνει κρούστα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κόκκους μουστάρδας, το κοκκινοπίπερο και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις φλούδες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σβήνουμε με τη μπύρα και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, χυμό λεμόνι και θυμάρι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Γαρνίρουμε με κοκκινοπίπερο και φρέσκο θυμάρι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου