Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
- 1 Κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr
- 250 γρ. διάφορα μανιτάρια
- 150 γρ. τριμμένο έμενταλ για τη γέμιση
- 1 φλ. Έμμενταλ την επικάλυψη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ξύνουμε ελαφρά, καθότι θέλουμε να μείνουν με τη φλούδα τους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού.
- Στη συνέχεια αφού έχουμε αφαιρέσει τη σάρκα τους, τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη.
- Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το έμενταλ, 1 Κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο έμενταλ και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να σχηματισουν κρούστα.
Πηγή - Knorr.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου