ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστές πατάτες με μανιτάρια και έμενταλ

Μία απίστευτη συνταγή στο πιάτο σας

Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 25 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
  • 1 Κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr
  • 250 γρ. διάφορα μανιτάρια
  • 150 γρ. τριμμένο έμενταλ για τη γέμιση
  • 1 φλ. Έμμενταλ την επικάλυψη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ξύνουμε ελαφρά, καθότι θέλουμε να μείνουν με τη φλούδα τους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. 
  • Στη συνέχεια αφού έχουμε αφαιρέσει τη σάρκα τους, τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. 
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το έμενταλ, 1 Κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο έμενταλ και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να σχηματισουν κρούστα.

Πηγή - Knorr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου