Χρόνος Προετοιμασίας 15'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο
- 100 γρ. cranberries αποξηραμένα
- 4 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- Αλάτι 3/4 κ.γ.
- 1/4 κ.σ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.σ. μέλι
- 45 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 80 ml. ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη βινεγκρέτ: - Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού, το μέλι, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και 3/4 κ.γ. αλάτι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και τους ξηρούς καρπούς.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 10 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν τα αρώματα
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου