ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας και κιμά

Λαχταριστή μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας γεύμα


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 - 4 άτομα
  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ταλιατέλες



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
  • Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. 
  • Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.
  • Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι.
  • Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. 
  • Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.
  • Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες σε καυτό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα κιμά.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου