Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκές Αλχημείες
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 Μιλφέϊ
Για 1 Μιλφέϊ
- 1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
- 800 γρ. φρέσκο γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 160 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. κουβερτούρα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τους κρόκους.
- Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου η σοκολάτα λιώσει.
- Αλλάζουμε σκεύος και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνεια της.
- Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.
- Απλώνουμε δύο φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι πολλές φορές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο αναποδογυρίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
- Όταν ψηθούν κόβουμε το 1/3 από τα φύλλα της σφολιάτας, δημιουργώντας δύο μισά κομμάτια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
- Τοποθετούμε τα δύο μισά φύλλα πάνω στην κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας.
- Πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη.
Πηγή - Χρυσή Zύμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου