ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ μπρόκολου

Ενα σουφλε από τον Chef Αλέξανδρο Τσώτση









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
  • 1 κιλό κατεψυγμένο μπρόκολο Ifantis
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μπέικον
  • 250 γρ ρεγκάτο
  • Αλάτι- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Μπλανσάρουμε το μπρόκολο σε ζεστό αλατισμένο νερό, για 3 λεπτά. 
  • Κόβουμε το μπέικον σε ζαράκια και το σωτάρουμε. 
  • Κόβουμε το ρεγκάτο σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε. 
  • Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Στραγγίζουμε το μπρόκολο. 
  • Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο κομμένο σε ζαράκια, τα κομματάκια του μπέικον, την κρέμα τυριού και το τριμμένο τυρί.
  • Βάζουμε το μπρόκολο στο πυρέξ, ρίχνουμε τα κομματάκια του μπέικον, του ρεγκάτο και την κρέμα τυριού. 
  • Καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο ρεγκάτο. 
  • Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 30-35 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ημέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου